Fönster

Elitfönster är Sveriges största fönstertillverkare och tillverkar fönster och fönsterdörrar för såväl småhus som stora byggprojekt. Hos oss på Kungsstens är Elit Complete Alu en storsäljare. Det är ett 3-glas aluminiumfönster i högsta kvalitet som är lättskött, tåligt, välisolerat och nästintill underhållsfritt. Elitfönster finns även i en mängd andra utföranden som t.ex. Elit Tradition 2+1 som med sin äldre stil och nutida isolering förenar ett klassiskt yttre med bra isolerande egenskaper. I vår nya utställning hittar du ett tjugotal fönster och fönsterdörrar från Elitfönster.

 

Velfac är ett danskt företag inom VKR koncernen som med sina två miljarder i omsättning och nära tusen anställda hör till en av de största fönstertillverkarna i Norden. Velfac är framförallt kända för sin kvalitet och innovativa design som ger maximalt ljusinsläpp. Med Velfac har du också möjlighet att skräddarsy fönstren i ditt hus så att de passar in i arkitekturen. Velfac 200-serien är med sin enkla och funktionella design anpassat till moderna byggnader, medan Velfac 400-serien med sin klassiska design är speciellt framtagen för att passa till äldre hus. Vi på Kungsstens upplever framförallt att många husägare längs kusten och Göteborgs södra skärgård är intresserade av 400-serien på grund av de smäckra bågarna och höga kvalitén. Som enda utställare av Velfac i västra Sverige hittar du ett brett urval av båda serierna i vår utställning.

 


Hajom har en lång historia som kvalitetstillverkare av fönster. Idag ägs företaget av Inwido AB (Elitfönster) och fokus ligger framförallt på tillverkning av skjutdörrar. Med Hajoms skjutdörrslösningar skapas ett upplöst förhållande mellan inne och ute. Hajom Skjutdörren finns i en rad olika lösningar av bärande konstruktioner samt tillval som nätdörrar, andra träslag som mahogny, ek och teak samt aluminiumbeklädnad. I vår utställning har du möjlighet att själv titta och känna på Hajoms skjutdörrslösningar.

Tanumsfönster har sin bas i norra Bohuslän och är idag en av Sveriges största fönstertillverkare med omkring 80 000 producerade fönster och dörrar per år. Företaget är känt för sin höga kvalité och fokus på hantverk och fönstren är byggda för att klara bitande, salta nordsjövindar och stora temperaturväxlingar. Tanumsfönster finns i en mängd olika utföranden bl.a. i form av horisontella vridfönster i aluminium samt det klassiska Kulturfönstret.

 

Westcoast Windows är baserat i Uddevalla i centrala Bohuslän och är framförallt känt för sina kvalitetsfönster där utsidan på karmen är helt tillverkad i aluminium. Detta gör att Westcoasts fönster är speciellt anpassade för användning i väderutsatta områden, till exempel längsmed västkusten och Göteborgs södra skärgård. Westcoasts vanligaste fönster, glidhängda utåtgående, finns representerat i vår utställning.


Läs mer om:

Våra leverantörer i urval. Se alla här.